Laat je inspireren
Onze lijven hebben beweging nodig voor onderhoud en herstel. Beweging heeft direct effect op je energiepijl, mentale fitheid en algehele gezondheid. Voldoende beweging is in de huidige tijd wel een uitdaging geworden omdat onze omgeving gericht is op gemak en comfort. Halo stimuleert om regelmatig te bewegen in het dagelijkse leven.
Waarom aan de slag met beweging?
- Je wordt je bewust van de kracht van in beweging zijn.
- Je streeft naar een beweegpatroon waarbij je dagelijks actief bent.
- Het resultaat is een optimale conditie zodat jij de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn.
Over beweging
- Boost je lichaam en breinBeweging verbetert de bloedsomloop, versterkt organen en heeft positieve effecten op de hersenen, het hart- en vaatstelsel, en belangrijke stoffen die het brein laten functioneren.
- De kracht van wandelenWist je dat slechts 20 minuten wandelen per dag al grote gezondheidsvoordelen heeft? Beter humeur, minder stress en cardiovasculaire gezondheid. Simpel en effectief voor fysiek en mentaal welzijn!
- Tips voor meer bewegingPlan en bouw beweegmomenten rustig op, bijvoorbeeld beginnen met 3000 stappen per dag en wekelijks doelen verhogen. Groepsbeweging motiveert en heeft een positieve sociale impact, goed voor gezondheid en welzijn. Maak tandenpoetsen op één been een dagelijkse gewoonte, vermindert de kans op vallen bij het ouder worden.
Video's
Podcast
- Bewegen vanuit evolutionair perspectiefBewegen kan op verschillende manieren en heeft daarmee ook andere gevolgen voor je gezondheid. Wanneer is welke manier van bewegen verstandig? Dat wordt besproken in deze podcast zodat jij zelf kunt bepalen hoe je beweging moet doseren om een positieve invloed te hebben op je stress levels.
- Van zitten wordt niemand fitHoe blijf jij gedurende de thuiswerkdag voldoende in beweging? Een podcast over het belang van bewegen op het werk en handige tips en tricks!
- Zwemmen met zeewezensDuik mee het Blauwe Meer in en luister hoe Kirsten, journalist en boekenschrijver, vertelt hoe zwemmen haar helpt om uit de dagelijkse sleur te stappen.
Artikel
- Plan het leven van je kinderen niet te vol. Geef ze de ruimte om te spelenHet leven zit soms zo volgepropt met dingen die moeten gebeuren dat je zou vergeten om intussen ook nog een beetje plezier te hebben. Probeer vaker te spelen. Dat is namelijk niet alleen leuk, het is ook goed voor je.
- Wandelen als prioriteitEven de benen strekken, waarom ook niet? Tips en tricks over hoe je wandelen kunt inbedden in je dagelijke leven, ook op je werkplek.
- De mooiste zonsopkomst?Laat je meevoeren in een beschrijvend verhaal over de mooiste zonsopkomsten en -ondergangen in het natuurgebied van de Oisterwijkse bossen.
TedTalk
- Want to be more creative? Go for a walkVolgens wetenschapper Marily Oppezzo is opstyaan en een wandeling maken misschien wel de beste manier om je creativiteit te laten stromen. In deze TedTalk vertelt ze hoe jouw volgende brainstorm misschien wel de beste ooit kan worden.
- The exercise happiness paradoxKun je jouw brein prikkelen om meer plezier te ervaren en zelfvertrouwen te vergroten? Met de vier gegeven tips in deze TedTalk kun je jouw gezonde en positieve leefstijl op lange termijn aanpakken.
- The brain-changing benefits of exerciseHoe kun je jouw brein het beste helpen om zo goed mogelijk te functioneren? Wendy Suzuki, neurowetenschapper, inspireert je door te vertellen hoe je jouw geheugen en stemming kunt verbeteren.
Boeken
- Sporten voor beginnersWat is voor een beginnende sporter de beste aanpak om in beweging te komen? Kun je volstaan met traplopen en naar je werk fietsen, of moet je regelmatig de sportschool bezoeken? Dit boek vertelt hoe je met sport en beweging jouw lichamelijk en geestelijk welbevinden aanzienlijk kunt verbeteren.
- Ontdek onze mooiste natuurDe reisgids over de mooiste natuurgebieden en nationale parken van Nederland. Met fiets- & wandelroutes, mooie foto's, actuele informatie en praktische tips.
- Hart voor je breinEen boek over de positieve effecten van bewegen en een gezond voedingspatroon op het hart, de hersenen en het immunsysteem.