Opslag van gevaarlijke stoffen
Vraag een adviesgesprek aanHet veilig opslaan van brandbare, bijtende, giftige of andere gevaarlijke stoffen.
Voldoen aan richtlijnen PGS 15
Het opslaan van gevaarlijke stoffen brengt risico's met zich mee, zoals schade aan personen of gebouwen. Ook kan het leiden tot boetes vanuit de Nederlandse Arbeidsinspectie. Om brand, explosies en andere incidenten te voorkomen, is het essentieel dat de opslag voldoet aan de richtlijnen van PGS 15.
Laat een Hoger veiligheidskundige beoordelen of jullie opslag voldoet aan de richtlijnen. Krijg advies over welke maatregelen je kunt nemen om de werkomgeving veilig te houden.
Advies en beoordeling bij Arbo Unie
- Uitgevoerd door gecertificeerde arbokerndeskundigen met sectorkennis
- Continue afstemming met verschillende disciplines (bedrijfsartsen, arbeids- en organisatieadviseurs en arbeidshygiënisten)
- Expertise met stoffenmanager (registratie- en blootstellingsbeoordelingstool voor stoffen)
Bespreek de mogelijkheden
Ga in gesprek met een Hoger veiligheidskundige en bespreek wat nodig is om jullie werkomgeving veilig te houden.
Vraag vrijblijvend de mogelijkheden na. Ontvang daarna een offerte die bij jullie situatie past.
Mogelijkheden bespreken
Welke veiligheidsrisico's kent jullie organisatie?
- Geluid/lawaaiVoorkom gehoorklachten bij jouw medewerkers met een aanvullende RI&E. Krijg inzicht in de knelpunten en ontvang advies over welke maatregelen je kunt nemen.
- HittebelastingVoorkom vermoeidheid of uitval door extreme hitte bij jullie medewerkers. Een aanvullende RI&E brengt in kaart welke stappen je hiervoor kunt ondernemen.
- KlimaatEen binnenklimaat dat aan de juiste criteria voldoet, zorgt dit voor betere concentratie en gezondere medewerkers. Krijg met een verdiepende RI&E klimaat inzicht in hoe klachten ontstaan en hoe je het kunt verminderen.
- OngevallenonderzoekMet gerichte technieken is het mogelijk om de oorzaken van incidenten en ongevallen in kaart te brengen. Potentieel gevaar wordt weggenomen door de maatregelen die je als organisatie neemt.
- TrillingenLaat een Arbo Unie arbeidshygiënist of ergonoom een verdiepende RI&E uitvoeren. Krijg inzicht in de risico's en ontvang advies over welke maatregelen je kunt nemen om de kans op klachten door trillingen bij jullie medewerkers te verminderen.
- Elektromagnetische veldenMedewerkers met implantaten lopen het risico op gezondheidsklachten door blootstelling aan elektromagnetische velden. Laat een Arbo Unie arbeidshygiënist een aanvullende RI&E, werkplekonderzoek of quickscan uitvoeren. Zo weet je hoe je de werkomgeving gezond kunt houden.
- Infectieziekten (biologische agentia)Medewerkers in laboratoria, zorg, kinderopvang of bij natuurbeheer lopen het risico op specifieke gezondheidsrisico's door bacteriën, parasieten of schimmels. Een verdiepende RI&E of werkplekonderzoek geeft een overzicht aan risico's en geeft advies over eventuele vaccinaties.
- Bij zwangerschapNiets is zo belangrijk als de gezondheid van medewerkers die zwanger zijn of net een kind hebben gekregen. Een verdiepende RI&E uitgevoerd door een arbeidshygiënist brengt de risico's in kaart voor deze groep, geeft advies en ondersteunt bij het opstellen van een beleid.
- Werken met gevaarlijke stoffenLaat een arbeidshygiënist een verdiepende RI&E of verdere inventarisatie op CMR(s) stoffen uitvoeren. Aan de hand hiervan ontvang je een advies hoe je de situatie kunt verbeteren.