1. Werkgever
  2. Het laatste nieuws van Arbo Unie
  3. Ontmoet Willem Goedhart Arbeids- en organisatieadviseur

Ontmoet Willem Goedhart: Arbeids- en organisatieadviseur

Het heeft altijd in het bloed van Willem Goedhart gezeten om mensen te helpen. Daarom is hij ooit begonnen als fysiotherapeut. Na een master in gezondheidswetenschappen en een master in beleid, kwam hij terecht in de rol van adviseur Werk en Gezondheid bij BeLife (onderdeel van Arbo Unie). Nu werkt hij als arbeids- en organisatieadviseur bij Arbo Unie. Wat maakt dat Willem elke dag met een glimlach naar zijn werk gaat?

Willem Goedhart Arbeids en organisatieadviseur

Driehoek tussen mens, het werk en organisaties 

Arbo Unie helpt organisaties bij verzuim. Een arbeids- en organisatieadviseur zorgt ervoor dat medewerkers fijn kunnen werken. “Als arbeids- en organisatiedeskundige werk ik aan de preventiekant van de organisatie. Ik houd me onder andere bezig met de vraag: wat kan een organisatie doen om instroom in het verzuim te voorkomen? Denk aan thema's als goed werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.”  

“Een arbeids- en organisatiedeskundige zit in een soort van driehoek tussen mens, het werk en de organisatie. Bij organisaties zit ik om tafel om bijvoorbeeld een probleem op het gebied van werkdruk te bespreken. Samen kijken we naar wat we kunnen doen om de werkdruk zo te balanceren dat medewerkers lekker kunnen werken. Hoe richt je bijvoorbeeld het werk in? Of hoe kunnen we medewerkers veerkrachtiger maken? Het is een puzzel die je moet oplossen. En dat doe ik maar al te graag!”

Een dag uit het werk van een arbeids- en organisatiedeskundige

Het werk van een arbeids- en organisatiedeskundige is heel divers. “Ik kom bij veel verschillende bedrijven over de vloer. Van vervoersbedrijven tot scholengemeenschappen. Daar voer ik bijvoorbeeld een werkdrukonderzoek uit of praten we over hoe je verzuim kunt voorkomen. Op de dagen dat ik achter mijn computer zit, analyseer ik onderzoeken en schrijf ik rapporten. Dit kan zowel vanuit huis als vanaf een Arbo Unie locatie. Vervolgens presenteer ik deze bevindingen aan de klant. Elke klant is anders. Dus aan mij de taak om de taal van de klant te spreken om zo de gewenste verandering teweeg te brengen.” 

Vrijheid en ruimte voor ontwikkeling

Willem gaat elke dag vol energie en met een glimlach naar zijn werk. “Mijn werk is echt heel erg leuk. Ik mag mensen en organisaties helpen. En ik kom op bijzondere plaatsen waar ik nieuwe en interessante feitjes leer over verschillende sectoren. Het werk is afwisselend en Arbo Unie is een fijne werkgever om voor te werken. Ik wilde graag voor een paar maanden fietsen in het buitenland. Arbo Unie steunde mij hierin. Dat geeft mij een prettig gevoel en maakt mij dan ook een loyale medewerker. Ook is er bij Arbo Unie ruimte voor ontwikkeling. Kom je met een plan, dan kijkt Arbo Unie samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Zo blijf je elke dag leren.” 

Inspirerend en toegankelijk 

“Bij Arbo Unie lopen veel inspirerende collega's rond. Onze specialisten weten veel en het is gaaf om daarmee samen te werken. Arbo Unie is daarnaast een platte organisatie. Onze directeuren, Willem en Lisette, zijn heel erg benaderbaar. Ik voel me door hen gezien. Ondanks dat er 800 mensen bij Arbo Unie werken, kennen zij vele collega's bij hun naam. Daarnaast is er ook ruimte voor humor. Als ik onze directeur Willem tegenkom, dan maken we een geintje over onze naam. Allemaal redenen waarom ik graag voor en bij Arbo Unie werk.” 

Deel deze pagina

Kom ook werken bij Arbo Unie

Bekijk onze vacatures

Wil jij ook graag als arbeids- en organisatieadviseur werken bij Arbo Unie? Reageer dan snel op één van onze vacatures.