Ga naar de hoofdinhoud
Ga naar de hoofdinhoud
Logo

Meer werkgeluk en minder verzuim door een sociaal veilige werkomgeving

Meer informatie

Een sociaal veilige werkomgeving draagt bij aan mentaal gezonde medewerkers. Het is een omgeving waarin medewerkers zich prettig voelen, zich eerlijk kunnen uitspreken, ideeën kunnen uitwisselen en waar ruimte is voor tegenspraak. Het is belangrijk dat je zowel de personen als patronen in ogenschouw hebt. Zo zorg je voor meer werkgeluk en krijg je meer grip op verzuim.

Webinar

Geef werkstress door ongewenst gedrag geen kans

Op donderdag 14 november van 12:30 tot 13:00 uur vertelden Anita Koops, strategisch arbeids- en organisatieadviseur, en Riemke Bosch, vertrouwenspersoon, in het kosteloze webinar meer over de relatie tussen werkstress en sociale veiligheid en waarom sociale veiligheid belangrijk is voor medewerkers en organisaties. Ook gaven zij concrete handvatten waarmee je een sociaal veilig werkklimaat ontwikkelt en waarborgt in de organisatie.
Meer informatie

Onmisbare informatie over werkstress en sociale veiligheid

Diensten

  • Extern vertrouwens persoon
    Een extern vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, begeleidt bij het vinden van een oplossing, adviseert en informeert.  
  • RI&E PSA
    Als je als organisatie structureel werkstress wil verminderen, dan is het belangrijk om te weten waar de stress vandaan komt. Een RI&E PSA geeft inzicht in hoe werkstress ontstaat en welke factoren ervoor zorgen dat stress blijft aanhouden.

Week van de Werkstress 2024

Van 11 t/m 15 november 2024 is de Week van de Werkstress met als thema sociale veiligheid. Een sociaal veilige omgeving is een essentieel ingrediënt binnen goed werkgeverschap. Het gaat over het zorgen voor een gezonde werkomgeving, creëren van werkgeluk en het voorkomen van werkstress. Meer informatie over de week vind je op de website van Week van de Werkstress.